Doelstelling.

Het doel van piramide tennis is tenniskids uit de categorieën Rood en Oranje regelmatig bij elkaar brengen om wedstrijden met elkaar te spelen. Trainers kunnen dan zien of de vaardigheden worden toegepast die de kids in de lessen oefenen en leren. Ook worden deze middagen gebruikt om informatie te delen met de kids en de ouders.

Spelregels.

Bij de eerste editie kunnen de kids via een app een plek op de piramide “loten”. Zij zetten hun spelersbutton op de juiste plek op de piramide. Als alle aanwezige kids zijn ingedeeld gaat het beginnen;

  1. De spelers nodigen zelf andere spelers uit eventueel geholpen door de trainer. Je kunt iemand uitdagen dichter bij positie 1 met een maximum van 2 rijen boven jouw positie.
  2. Beide spelers zetten hun wedstrijd in de computer.
  3. Op de piramide plaatsen beide spelers een magneet markering op hun button.
  4. De wedstrijd wordt gespeeld volgens het juiste format (baangrootte en telling). Als twee spelers van verschillende kleuren met elkaar spelen, spelen ze met de zachtste bal.
  5. Na afloop van de wedstrijd halen beide spelers hun markering van de buttons af en zijn ze weer vrij om uit te dagen of uitgedaagd te worden.
  6. Vervolgens voeren zij in de computer de winnaar van de partij in en spelen direct weer nieuwe wedstrijdjes.
  7. Voor de kids die de eerste helft van de piramide tennismiddag nog geen wedstrijdje hebben gewonnen hebben we een speciale kaart c.q. tool om de bij de volgende wedstrijdjes een klein voordeel te hebben. Deze moeten ze wel strategisch inzetten. Tactiek en inzicht is hierbij vereist.

Prijsjes.

Bij elke editie van piramide tennis geeft de trainer een prijsje aan de speler/speelster van de dag. Sportiviteit, enthousiasme en sociale vaardigheden zijn de criteria waarnaar gekeken wordt. Uit alle wedstrijden kiest de trainer de beste wedstrijd en deze spelers krijgen de prijs “Best Matches”, een bal gesigneerd door de tegenstander(s) in een doosje. Hierbij kijken we niet alleen naar een wellicht close score maar vooral naar hoe de kids de wedstrijd gespeeld hebben. Eén van de weinige prijzen in tennis waarbij de zowel winnaar als de verliezer van de match dezelfde prijs krijgt.

Aan het einde van de serie piramide tennis dagen hebben we voor alle aanwezige deelnemers een medaille en voor de winnaars van het piramide tennis drie dezelfde trofeetjes. Eén voor de speler aan de top van de piramide, één voor de speler met de meeste klimacties en één voor de spelers met de meest gespeelde wedstrijden,

Het gaat immers om het leren om zelfstandige wedstrijden met vertrouwen te spelen. In de vertrouwde omgeving van je eigen club.